Benodigdheden

Je duidde niets aan. Klopt het dat je geen van de benodigdheden ter beschikking hebt?
thema
Andere

Zen (wij) in de kringlooptuin. De heilzame werking van kringlooptuinieren

kringlooptuinieren

Heb je al gemerkt hoe je na een uurtje tuinieren fluitend en zingend je huis weer binnen wandelt? Hoe je na een lange werkdag snakt naar een momentje in de tuin? Hoe je je overactieve kinderen kalm krijgt door met hen wat door het bos te gaan hollen?
Als kringlooptuinier zijn we dagelijks in de weer met het beïnvloeden van onze omgeving.maar onze omgeving beïnvloedt ons evenzeer, vaak automatisch en onbewust. In deze workshop tonen we je wat tuinbeleving concreet met ons doet, op fysiek, psychisch en sociaal vlak. 
We laten je ook kennis maken met een aantal Vlaamse instanties die met dit idee aan de slag gingen en de biologische kringloop en het kringlooptuinieren in hun werking integreren. Allen hebben ze als doel het welzijn en de gezondheid van de kwetsbaren in onze  maatschappij op een positieve manier te beïnvloeden.
We bekijken ook de rol van de kringloopkrachten hierin: hoe kunnen vrijwilligers en gemeentes kwetsbaren bereiken en betrekken in hun werking?

 

Benodigdheden

Onderstaande zaken heb je nodig om de door jou gekozen sessie te organiseren. Als aanvrager dien je voor alle materiaal te zorgen. Vink alles aan waar je voor kan zorgen. Kan je voor bepaalde zaken echt niet zelf instaan, gelieve dan in het tekstveld hieronder aan te geven wat ontbreekt. We bekijken vervolgens of de sessie in dat geval kan plaatsvinden, en of we op een andere manier aan dit materiaal geraken. Je ontvangt van ons hierover een mail.