Benodigdheden

Je duidde niets aan. Klopt het dat je geen van de benodigdheden ter beschikking hebt?
thema
Dieren

Insecten IN insectenhotels

Bijtjes in het insectenhotel

Deze sessie gaat in de eerste plaats over de biologie van insecten die je aantreft in o.a. insectenhotels. Tijdens deze sessie krijg je antwoord op vragen over soorten, soortspecifieke levensfasen en waardplanten. Deze les is geen snelcursus ‘vieze beestjes’, maar eerder een verzameling kennis over de schoonheid en de bijzonderheden die zich voordoen rond en in je insectenhotel. De (20 à 30) belangrijkste meest voorkomende insectensoorten komen aan bod, hun waardplanten, levensfasen, vliegperiode, hun rol binnen de kringloop, het overeenkomstig insectenhotel-vulmateriaal ….
Deze les is bedoeld voor volwassenen en jongeren die thuis een insectenhotel hebben of reeds hielpen bij de bouw van een insectenhotel en meer willen vernemen over de dieren die er allemaal in voorkomen en wat ze daar precies uitspoken.
Ben je nog niet thuis in de insectenhotelwereld, dan boek je eerst de sessie ‘Praktijk: Insectenhotels maken’.

Benodigdheden

Onderstaande zaken heb je nodig om de door jou gekozen sessie te organiseren. Als aanvrager dien je voor alle materiaal te zorgen. Vink alles aan waar je voor kan zorgen. Kan je voor bepaalde zaken echt niet zelf instaan, gelieve dan in het tekstveld hieronder aan te geven wat ontbreekt. We bekijken vervolgens of de sessie in dat geval kan plaatsvinden, en of we op een andere manier aan dit materiaal geraken. Je ontvangt van ons hierover een mail.