Benodigdheden

Je duidde niets aan. Klopt het dat je geen van de benodigdheden ter beschikking hebt?
thema
Thuiscomposteren

Thuiscomposteren in de kringlooptuin

compostvat

De meerdelige infosessie 'Thuiscomposteren in de kringlooptuin' bestaat uit theorie en praktijk en kan je uitbreiden met een rondleiding waarbij verschillende kringlooptechnieken aan bod komen.

Deel 1: Theorie van het composteren (3u)

Tijdens de eerste bijeenkomst leer je de knepen van het composteren. Wil je goed kunnen composteren, dan moet je immers enkele vuistregels kennen: wat is composteerbaar, wat is het niet, wat gebeurt er precies tijdens het composteringsproces en welke organismen zijn er actief? Welk systeem is het meest geschikt voor je tuin?

Deel 2: Praktijk van het composteren (3u)

Tijdens de praktijksessie ga je zelf aan de slag. Dankzij de deskundige begeleiding van een ervaren lesgever krijg je het thuiscomposteren onder de knie. Hoe zit een doeltreffende compostbak in elkaar? Hoe belucht je de inhoud van een compostvat? Hoe werk je met bakken? Hoe kun je zelf de kwaliteit van je compost bepalen?

Een buitensessie kan 's avonds enkel plaatsvinden vanaf half mei tot begin juli. Overdag kan een buitensessie van april tot eind oktober.

Extra sessie: Thuiscomposteren is slechts één manier om je tuinresten te verwerken. Je kan verschillende kringlooptechnieken in de tuin toepassen om je tuinresten te voorkomen of te verwerken. Om het verhaal te vervolledigen, raden we aan om tussen les 1 en les 2, een geleid bezoek in te plannen aan één van de bezoekerscentra waarbij de verschillende kringlooptechnieken getoond en uitgelegd worden. Afhankelijk van je provincie van herkomst vindt het bezoek plaats in Londerzeel, Hasselt, Genk of Avelgem.  Je kan de extra sessie 'Kringlooptechnieken aan de hand van een geleid bezoek' boeken onder type 'Theoretische infosessie met beperkte demonstratie' en het onderwerp 'andere'. 

Benodigdheden

Onderstaande zaken heb je nodig om de door jou gekozen sessie te organiseren. Als aanvrager dien je voor alle materiaal te zorgen. Vink alles aan waar je voor kan zorgen. Kan je voor bepaalde zaken echt niet zelf instaan, gelieve dan in het tekstveld hieronder aan te geven wat ontbreekt. We bekijken vervolgens of de sessie in dat geval kan plaatsvinden, en of we op een andere manier aan dit materiaal geraken. Je ontvangt van ons hierover een mail.