Benodigdheden

Je duidde niets aan. Klopt het dat je geen van de benodigdheden ter beschikking hebt?
thema
Andere

Uitdiepsessie voor Kringloopkrachten

stand

Ben je begaan met het leefmilieu en geloof je in de kringloopgedachte? Kom je graag in contact met andere tuinliefhebbers? Of deel je graag je keukengeheimen? Wil je weten hoe je de kringloop in keuken en tuin kan sluiten en je kennis delen met anderen? Dan is vrijwilligerswerk als kringloopkracht iets voor jou!

Samen met de milieudienst, andere kringloopkrachten of mensen uit je buurt, hou je de biologische kringloop in je gemeente levend. Een compostlesje in de lagere school, kringlooptips geven in de tuin, je verhaal vertellen op een infostand, demonstraties geven, elkaar enthousiasmeren in de samentuin  … als vrijwillige kringloopkracht kan je kiezen uit tal van mogelijkheden om anderen aan te zetten om mee te kringlopen. Kies wat je graag doet want jouw enthousiasme werkt aanstekelijk!

Tijdens de zevendelige vorming rond thuiskringlopen leer je de knepen van het vak:

De vorming bestaat uit zes interactieve avondsessies en een praktijkdag in Comité Jean Pain te Londerzeel.

De praktijkdag boek je apart onder ‘type: Praktische infosessie met hoofdzakelijk praktijkaanpak’ en ‘Praktijkdag in Comité Jean Pain, les 6 ihkv uitdiepsessie’

  1. Verwelkoming, kennismaking met Thuiskringlopen, kennismaking met de communicatiemogelijkheden
  2. De kringloop vaste planten, grasbeheer, snoeihoutbeheer.
  3. De kringloop van dieren in de tuin, voedselverlies beperken
  4. De kringloop van thuiscomposteren en compostgebruik
  5. De kringloop van professionele composteerinstallaties, testjes …
  6. Praktijkdag Comité Jean Pain (apart te boeken)
  7. Zelfoefen-moment: informatie overbrengen

Benodigdheden

Onderstaande zaken heb je nodig om de door jou gekozen sessie te organiseren. Als aanvrager dien je voor alle materiaal te zorgen. Vink alles aan waar je voor kan zorgen. Kan je voor bepaalde zaken echt niet zelf instaan, gelieve dan in het tekstveld hieronder aan te geven wat ontbreekt. We bekijken vervolgens of de sessie in dat geval kan plaatsvinden, en of we op een andere manier aan dit materiaal geraken. Je ontvangt van ons hierover een mail.